نام و نام خانوادگی:محدثه یوسفی
مدرک: کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
سمت: کارشناس سلامت روان
وظایف کارشناس برنامه بهداشت روان:
ضمن نظارت بر اجرای برنامه بهداشت روانی در مراکز بهداشتی درمانی و روستایی و شهری همکاری با پزشک و یا روانپزشک سطح تخصصی شهرستان در جهت پذیرش بیماران ارجاعی به این سطح و ارزیابی روانشناختی موارد را بر عهده دارد.
گزارش آمار فعالیت مراکز بهداشتی درمانی ،روستایی شهری به مرکز بهداشت استان و دادن پس خوراند به این مراکز و نظارت دقیق بر اجرای برنامه و آموزش کارکنان در شهرستان به عهده کارشناس بهداشت روان شهرستان می باشد.
اهداف برنامه بهداشت روان:
- بیماریابی از جمعیت تحت پوشش
- ارجاع به پزشک مرکز و تشکیل پرونده برای فرد بیمار
- پیگیری بیماران شناخته شده و دارای پرونده
- آموزش بیماران و خانواده آنان –آموزش جمعیت تحت پوشش
هدف از اجرای برنامه بهداشت روان ،شناسایی و درمان - کسانی است که به نوعی از بیماری روانی رنج برده و هیچ اقدامی برای ایشان از نظر درمانی صورت نگرفته است- و پیشگیری از عود و پیشرفت بیماری و کاهش بیماری روانی جمعیت تحت پوشش می باشد.
گروههای آسیب پذیر در برنامه بهداشت روان:
گرچه بهداشت روان به مفهوم گفته شده، خود را در برابر تمام بیماران و همه افراد سالم متعهد می بیند اما به دلیل محدودیت امکانات و به منظور موفقیت بهتر به ناچار از جمعیت نیازمند به خدمات بهداشت روان گروهها و جمعیت هایی که نیازمندی بیشتری داشته و آسیب پذیری بیشتری از نظر بهداشت روان دارند انتخاب و فعالیت های خود را بر آنان متمرکز می نمایند. بیماران و معلولین روانی ، عقب مانده های ذهنی ، بیماران صرعی ، سالمندان ،معتادین، بیکاران ،نیازمندان اقتصادی ،کودکان و نوجوانان ، زنان باردار و مطلقه و داغدیده، افراد بی سرپرست ، زندانیان و مهاجرین به ترتیب از گروههای آسیب پذیرتر و جمعیت های هدف در برنامه های بهداشت روان می باشند.
بیماری های هدف در برنامه بهداشت روان:
- بیماری های شدید روانی (سایکوزها)
- بیماری های خفیف روانی ( نوروزها)
- بیماری صرع
- عقب ماندگی ذهنی
- اختلالات رفتاری دوران کودکی
سایر برنامه ها:
-پیشگیری از اعتیاد و سوء مصرف مواد
-پیشگیری از خودکشی
-آموزش مهارتهای زندگی
-آموزش مهارتهای فرزند پروری