English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: پنج شنبه ١٠ فروردين ١٤٠٢

 

 

سایت نهاد مقام معظم رهبری سایت دفتر ریاست جمهوری
سایت نماینده ولی فقیه در استان سایت روابط عمومی دانشگاه

آمار بازدید

بازديدکنندگان امروز : 50
کل بازديدکنندگان : 619758
بازديدکنندگان آنلاين : 2

 

منشور حقوق بیمار

 

 

* دریافت مطلوب خدمات سلامت حق بیمار است.

* اطلاعات باید به نحو مطلوب و به میزان کافی در اختیار بیمار قرار گیرد.

* حق انتخاب و تصمیم گیری آزادانه بیمار در دریافت خدمات سلامت باید محترم شمرده شود.

* ارائه خدمات سلامت باید مبتنی بر احترام به حریم خصوصی بیمار (حق خلوت) و رعایت اصل رازداری باشد.

* دسترسی به نظام کارآمد رسیدگی به شکایات حق بیمار است.

 

 

10 اصل برقراری ارتباط مؤثر با بیمار:

 

 

1- در اولین مواجهه با بیمار ، هر یک از اعضای  کادر درمان بویژه پزشک و پرستار باید حضور خود را به بیمار اعلام نمایند. بدین منظور پس از سلام کردن با صدای بلند خود را به بیمار معرفی نموده و سمت و مسئولیت حرفه ای خود را به اطلاع او برسانند.

 

2- هر یک از پرسنل باید با احترام کامل و در راستای جلب اعتماد و رفع استرس و نگرانی بیمار و همراه وی با آنها برخورد نمایند و در حد امکان به  گفته های همراه و بیمار به شکل مؤثر گوش دهند.

 

3- تا حد امکان واضح و شمرده سخن گفته و بیمار را به نام صدا بزنند و از کلمات محترمانه و لحن محبت آمیز استفاده نمایند. ( متشکرم ، لطفاً و ... )

 

4- بیمار و همراه وی باید از حقوق خود مطلع شوند ، بدین منظور پرستار در بدو ورود بیمار به بخش باید خلاصه منشور حقوق بیمار و سایر اصول ، روش ها و قوانین لازم را به اطلاع بیمار و همراه وی برساند.

 

5- هر یک از پرسنل درمانی باید در هر نوبت ، در رابطه با اقداماتی که برای بیمار انجام می دهند به وی اطلاع رسانی نموده و با زبانی غیر تخصصی ، ساده و قابل درک بیمار را از فرآیند درمان آگاه سازند.

6- پرسنل موظفند به سؤالات و ابهامات بیماران پاسخگو باشند و نشان دهند که با احساس مسئولیت ، شرایط روحی و جسمی بیمار را درک می نمایند و به تناسب اقدامات مقتضی را انجام خواهند داد.

 

7- پرسنل موظفند در هر یک از مراحل توضیحات کاملی را در رابطه با نحوه ادامه مراحل درمانی یا اداری کار به بیمار و همراه وی ارائه دهند.

 

8- پرسنل موظفند در مقابل بیماران یا همراهان پرخاشگر آرامش خود را حفظ نموده و از هر گونه رفتار یا گفتار تحریک کننده و تنش زا پرهیز نمایند.

 

9- از مهمترین بخش های برقراری ارتباط با بیمار آموزش به بیمار است. بیمار باید در هرنوبت  و یا به کرات آموزش کافی و مؤثری را در رابطه با اقداماتی که باید یا نباید انجام دهد دریافت نماید. (آموزش درست 42% از مراجعات بعدی را حذف می نماید.

 

10- پرسنل باید نسبت به ایجاد ارتباط با بیمارانی که دارای مشکل یا شرایط خاص هستند (نابینا ، ناشنوا ، معلول و زبان خارجی) اطمینان حاصل نماید.